Woninginbraak informatieavond

928

politie_logo

UITGEEST – Nu de donkere dagen weer voor de deur staan neemt het risico op inbraak toe. Daarnaast is er de afgelopen jaren een stijging van het aantal inbraken te zien. Om die redenen houden de gemeenten Uitgeest en Heemskerk samen met de politie op dinsdagavond 8 oktober en woensdagavond 9 oktober informatieavonden over de preventie van woninginbraak.

 

Dinsdagavond vindt de bijeenkomst plaats in Dorpshuis de Zwaan te Uitgeest en woensdagavond is de bijeenkomst in het gemeentehuis van Heemskerk. De avonden beginnen om 19.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

 

Na een welkomstwoord door burgemeester Theo van Eijk (in Uitgeest) en Mieke Baltus (in Heemskerk) volgen er praktische tips over het voorkomen van inbraak en over de babbeltruc. Na de pauze wordt er een workshop ‘horen, zien en melden’ gehouden over het melden van verdachte situaties.

 

Ook is er een informatiemarkt met bijvoorbeeld tips over het tegengaan van fietsendiefstal en uitleg over Burgernet. De zaal gaat beide avonden open om 18.45 uur. Voor meer informatie over veiligheid: http://www.uitgeest.nl/wonen-zorg-welzijn/veiligheid

Reacties

Reacties