Woninginbraak Melksuiker

1128

UITGEEST – Tussen 23 april en 28 april werd er ingebroken in een woning aan de Melksuiker.
 
De bewoners waren tijdens de inbraak op vakantie. Thuis aangekomen wachtte een onaangename verrassing op hen. De gehele woning werd doorzocht en goederen werden weggenomen. De dader(s) kwamen binnen door het voordeurslot te forceren door het zogenoemde kerntrekken. Getuigen die mogelijk iets gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.
 
Bulgaarse methode
De Bulgaarse methode is als een cilinderslot dat iets uitsteekt wordt afgebroken. Het komt er op neer dat de inbrekers het slot met een tang stuk draaien en zo uit de deur kunnen trekken. Dit kan ook gebeuren als de deur op slot zit. Via deze methode zijn inbrekers binnen één minuut in huis. De Bulgaarse methode is een van de meest gebruikte manieren om in te breken.
 
Hoe te voorkomen?
Kerntrekken of het afbreken van het cilinderslot kan grotendeels voorkomen worden door speciaal veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging te monteren. Het beslag schermt de cilinder af, zodat kerntrekken onmogelijk is. De cilinder is volledig door metaal omsloten. Het beslag voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken. Naast de bescherming van de cilinder, beschermt het beslag ook het slot.

Reacties

Reacties