Zeer grote brand Alkmaar [FOTO UPDATE]

2012

IMG_8729 (Medium)ALKMAAR – In de nieuwjaarsnacht is er rond 03:00 brand uitgebroken in de Langestraat in Alkmaar.
 
De brand begon donderdag even na 03.00 uur op het dakterras van een woning boven de winkel aan de Langestraat. Rond 06.00 uur sloeg de brand over naar naastgelegen panden. De brandweer heeft grote moeite met blussen, omdat het lastig en gevaarlijk is om binnen te komen en omdat het om oude panden gaat. Brandweerlieden proberen onder meer met hoogwerkers van bovenaf te blussen.
 
In de winkelstraat staan veel oudere, tegen elkaar aan gebouwde panden. Het lijkt erop dat andere aangrenzende winkels flink beschadigd zijn door rook en bluswater. Verschillende woningen in de directe omgeving zijn ontruimd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is onbekend. Onder andere brandweerkorpsen uit Utrecht en Friesland hielpen bij het bestrijden van de brand.
 
Brandweer Uitgeest was na de twee kleine brandjes in nieuwjaarsnacht nog niet klaar. Donderdagochtend rond 08:35 werd Peloton Noord opgeroepen. Brandweer Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Spaarndam zijn naar Alkmaar gegaan om te zorgen voor aflossing. Brandweer Uitgeest heeft hier tot half 3 stand-by gestaan.
 


 

Reacties

Reacties