Zeer grote brand schoolgebouw Amsterdam

1022

AMSTERDAM – In Amsterdam Zuidoost heeft gisteravond een zeer grote brand gewoed. De brand woedde in een leeg schoolgebouw.


De brand brak rond 20.00 uur uit aan het Drostenburg in Amsterdam Zuidoost. De brand was zeer groot en uitslaand. De rook was in de wijde omgeving te zien. Er zijn geen mensen gewond geraakt.


De brand is ontstaan in een schoolgebouw dat leeg stond. In het pand vonden sloopwerkzaamheden plaats. Onder andere door een asbestsaneerder. Dit bedrijf had nog niet alles verwijderd waardoor er bij de brand asbest is vrij gekomen. Dit heeft echter geen gevaar opgeleverd voor omwonenden omdat de asbestresten binnen de afzetting zijn gebleven.


De brandweer zette vanaf het begin in om uitbreiding naar naast gelegen panden te voorkomen. Onder andere een nieuw gebouw van de school en een kinderdagverblijf zijn bespaard gebleven.


Na een lange nacht blussen werd woensdagmorgen om 07.15 uur het sein brand meester gegeven. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk.


Brandweer Uitgeest

Brandweer Uitgeest werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond kwart over 5 samen met brandweer Rijsenhout, Halfweg-Zwanenburg, Heemstede, Badhoevedorp en Beverwijk opgepiept om de brandweer van Amsterdam en omstreken te gaan aflossen. Brandweer Uitgeest is hierop met tankautospuit 635 naar Amsterdam gegaan. Rijsenhout, Halfweg en Badhoevedorp zijn uiteindelijk niet naar de brand gegaan.


Ter plaatse hebben ze het materiaal schoongemaakt en de dompelpomp bediend, de hoogwerker van brandweer Zaandam gevoed met water. Brandweer Uitgeest ging als laatste van de andere regio`s terug naar de kazerne.


Bron: Brandweer Amsterdam & 112-Uitgeest.nl

Reacties

Reacties