Zoekactie na noodsignalen op het Alkmaardermeer

1368

AKERSLOOT – In de nacht van zaterdag 29 juni op zondag 30 juni zijn de hulpdiensten rond tien over twaalf massaal uitgerukt nadat er noodsignalen boven het Alkmaardermeer waren gezien.

Een melder had twee noodsignalen vanaf Akersloot in de richting van De Woude gezien. Hierop werden direct de brandweerduikers uit Velsen, de brandweer van Akersloot met de tankautospuit en de brandweerboot gealarmeerd. Later werden ook de brandweervrijwilligers van Uitgeest gealarmeerd om uit te varen met de brandweerboot. Tevens kwam er een politieboot ter plaatse. Als klap op de vuurpijl werd ook een politiehelikopter ter plaatse gevraagd om mee te zoeken naar eventuele personen in nood.

Op het Alkmaardermeer werd een zoekactie op touw gezet om de herkomst van de noodsignalen te achterhalen en te onderzoeken of er daadwerkelijk iemand in nood was. Nabij het schiereiland Saskerlei in het Alkmaardermeer werden twee boten aangetroffen waarvan de opvarenden duidelijk onder invloed waren. Mogelijk waren deze opvarenden verantwoordelijk voor het afschieten van de noodsignalen. Rond één uur werd de zoekactie gestaakt en keerde de hulpdiensten huiswaarts.

Reacties

Reacties