Zomerstorm raast over Nederland: Brandweer Uitgeest druk

1156

IMG_0402 (Medium)UITGEEST – Het KNMI heeft zaterdagochtend een weeralarm afgegeven voor storm met zware windstoten. De code rood geldt voor de kustprovincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland.
 
Ook in Uitgeest heeft de storm huisgehouden. De brandweer van Uitgeest werden rond tien over half 3 gealarmeerd voor een stormschade in Heemskerk. Echter kon de brandweer niet naar Heemskerk omdat een grote boom over de Geesterweg lag. De brandweer is geruime tijd bezig geweest om deze boom weg te halen.
 
Ook op de Wiekenlaan lag een boom om. De andere tankautospuit van Uitgeest is hier ter plaatse gegaan om de boom van de weg te halen. Daarvoor moest de brandweer ook al naar de Boetenvenstraat wegens stormschade.
 
Nadat de Geesterweg vrij was kon de brandweer door naar een ander adres op de Geesterweg. Hier zou een boom dreigen om te vallen op een woning. Hier heeft de brandweer uiteindelijk niets kunnen doen.
 
De andere tankautospuit moest naar de Middelweg vanwege een omgevallen boom. Deze is ook zoveel mogelijk van de weg gehaald.
 
Verder waren er nog talloze afgebroken takken en omgewaaide bomen waar de brandweer niet aan te pas hoefde te komen. Ook verkeersborden waren niet veilig. Onder andere op Castricummerweg waaide deze los.
 
Update 19:30
 
De brandweer moest ook naar Aan De Kromme Sloot. Hier lagen dakpannen los op een woningen. Ook werd de brandweer ingezet langs de provincialeweg N203 ter hoogte van het Shell tankstation. Hier lagen veel takken op de weg en hingen er nog losse takken in de boom. Rijkswaterstaat heeft besloten om s`nachts de N203 af te sluiten om de bomen te kappen of te snoeien.
 
Update: 20:06
 
De brandweer van Uitgeest werd opgeroepen voor een pelotonsinzet in Haarlem. Hier was de schade zo groot dat de brandweer uit omliggende gemeenten nodig was om de boel op te ruimen. De brandweer van Uitgeest was rond 02:00 weer terug op de kazerne in Uitgeest.
 
Update: 26-07-2015 – 10:54
 
De brandweer van Uitgeest was nog niet klaar. Zondagochtend werden ze gealarmeerd om eten en drinken te brengen naar Heemskerk voor de brandweerlieden aldaar.
 
Lijst met uitrukken totaal:
Boetevenstraat: Boom tegen woning
Wiekenlaan: Boom omgevallen
Geesterweg 2x: Boom omgevallen & boom op omvallen
Middelweg: Boom omgevallen
De Hoop: Boom op omvallen
Anna van Renesselaan: Boom omgevallen
Aan de Kromme Sloot: Los gewaaide dakpannen
Castricummerweg: Grote tak op vallen (ijsbaan)
N203: Takken op vallen
Haarlem: Assistentie
Heemskerk 2x
 

Reacties

Reacties